#100 Piirustusta – Päivä 59: Ajankohtainen vai ikivihreä, osa 1

Asiantuntija, kun kirjoitat vaikkapa blogia, mietitkö onko se ajankohtainen vai ikivihreä?

Ajankohtaisia tai tiettyyn täsmälliseen aikaan liittyviä sisältöjä ovat esimerkiksi

? Koronakevään aikaiset blogit ja webinaarit (Joista suosittelen esimerkiksi Pasi Nokelaisen kirjoittamaa vastuullisuudesta, nämä portaat! )

? Verottajan somessa tekemä Ryhmä Hau -liveseuranta, josta ilmoitettiin etukäteen ja joka tapahtui H-hetkellä sunnuntaiaamuna.

? Se, kun keksifirma Oreo twiittasi pian Super Bowl -ottelun sähkökatkoksen jälkeen somekuvan, jossa luki “You can still dunk in the dark”.

Ajankohtaista viestintää voi tehdä

  • ennakoimalla. Eli pähkäillä kalenterin perusteella että ensi maanantaina puhutaan ravintoloiden aukeamisesta, toukokuussa on äitienpäivä ja ensi keväänä on kuntavaalit.
  • olemalla valpas ja nopea toimimaan, kun jotakin tapahtuu. Esimerkiksi kun yleisurheilija Ronja Oja twiittasi epäreilusta käytännöstä, jossa EM-kisoihin osallistuvat paraurheilijat joutuvat maksamaan matkastaan 900 euron omavastuumaksun, jos he jäävät ilman mitalia, yhteistyökumppani JYSK toimi nopeasti ja kuittasi mitaleitta jääneiden urheilijoiden maksut.

Ajankohtainen on hyvää, koska se on – no, ajankohtaista. Huono puoli on se, että asia väistämättä vähän happanee. Koronajuttuja ei kovin paljon jälkikäteen jaksa lueskella.

Tästä voit lukea ikivihreästä sisällöstä