#100 Piirustusta – Päivä 29: Huumorintajuinen

Parin päivän aikana on nähty erikoinen esitys, jonka osapuolina ovat kauppaketju Lidl, Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman ja Flow-festivaali.

Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman on leikkisä tyyppi ja bloggaaja. Hän tykkää Lidlin baageleista, joita ei nykyisin enää myydä.

Srömman teki rinkelistä “fanituotteen”, T-paidan, jossa luki Lidlin tyylillä “Bagl”.

Pian hän kirjoittaa somessa näin:

”Sinänsä hirveän mukava ihminen soitti Lidlistä ja pyyteli anteeksi ja sanoi, että Saksassa ei ole tykätty tästä. Koska kyseessä on kansainvälinen yritys, he eivät katso asiaa hyvällä ja tämän voi tulkita niin, että minä tienaan rahaa heidän logollaan”.

Nyt kuvaan astuu Flow-festivaali, joka puolustaa Strömmania ja huomauttaa Lidlin matkineen jo vuosia heitä “LOW”-mainonnallaan.

Tähänastisen tarinan voit lukea Helsingin Sanomista

Some alkaa täyttyä moitteista ja Lidlin tuotteista. (Lidlin “Hieno Mokka” ja “Hieno Vilhelmiina” muistuttavat melko lailla Juhla Mokkaa ja Kulta-Katriinaa.)

Ongelma oli, että ketjun saksalaisella lakikoneistolla ei ollut kiinnostusta tai herkkyyttä ottaa selvää kuka on Kasper Strömman ja millaisella asenteella hän toimii. (Eli että hän tuskin ryhtyy vakavissaan T-paitakauppiaaksi.)

Asioiden suhteellisuus ja arkijärki katosi, eikä Lidlin huumorintajuinen imago ulottunut toimintaan asti.

Tulee mieleen se, kuinka jotkut ilmoittavat erikseen olevansa “huumorintajuisia”. Se on minusta vähän vihje siitä, että näin ei ole.

Äkäisen oloinen tyyppi joka kirjoittaa: "sit mä oon tosi huumorintajuinen"

Tänään julkaistiin logogeneraattori “Lidlifyer”, jolla voi tehdä mistä tahansa tekstistä Lidlin logon näköisen.

Nythän voi olla, että kaikkien mutkien jälkeen tämä kääntyy Lidlin brändille hyväksi.

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta