#100 Piirustusta – Päivä 44: Huutokauppa

Puoliso hihkuu läppäri sylissä: ”Nyt saa huutaa halvalla!”.
Huutokauppa meni nettiin, eikä kukaan tajua miten palvelu toimii, paitsi että hän on iltapäivän tunteina taistellut tiensä sisään.

Kyseisen huutokaupan lajit verkossa korona-aikaan ovat “Online-huutokauppa”, “LIVE-huutokauppa” ja “Verkkohuutokauppa”. Online-huutokaupassa puhutaan tosin myös verkkohuutokaupasta, joka on kuitenkin eri asia kuin online-huutokauppa.

Huutokaupan maailma on myös melko sakeaa sisäpiirikieltä.

Puoliso yritti nimittäin selvittää ostoksen todellista hintaa. Ja sehän on tässä näin sanottu: “Ostaja suorittaa vasarahinnan lisäksi huutomaksun, joka on 22,32 % vasarahinnasta (sis. alv 24 %) sekä 7 euron (sis. alv 24 %) vasaramaksun jokaisesta kohteesta.”

Huutokaupassa tehdään tuhansien eurojen ostoksia käyttöliittymällä, joka on hakenut design-inspiraationsa suoraan kansainvälisiltä virussivustoilta. “Viimeinen mahdollisuus” kirkuu siinä punaisella tekstillä.

Uusi kokemus tämä huutokauppamaailma.

Kuvassa kirkuvanvärisiä tekstejä huutokaupan netissä.

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta