#100 Piirustusta – Päivä 34: Koko haastattelu blogissa

Tyyppi joka kirjoittaa koneelle: "Hesari haastatteli minua tänään juttuun. Koko haastattelun voit lukea blogistani."

Taloutemme toinen aikuinen teki lehtijutun, johon hän haastatteli jenkkiprofessoria nimeltä Joseph M Pierre. Pierre toimii Kalifornian yliopiston psykiatrian ja käyttäytymistieteen laitoksella ja hänen asiantuntemukseensa kuuluvat muun muassa salaliittoteoriat.

Joe Pierre myös bloggaa Psychology Today –lehdessä.

Kun puolisoni lähestyi häntä sähköpostitse kysymyksillään, hän samantien myöntyi ystävällisesti, mutta samalla mainitsi, että hän mielellään julkaisisi kysymykset ja vastaukset omassa blogissaan, hänellä on sellainen tapa.

Tämä onkin mainio idea tilanteessa, jossa haastattelusta on olemassa tekstiä tai nauhoite.

Haastattelusta syntyy hyvä blogi melkein itsestään. Jos merkittävä media kirjoittaa aiheesta, on se luultavasti puheenaihe, joka kiinnostaa myös blogin lukijoita.

Blogissa saa kerrottua vastauksensa tismalleen ja niin laajasti kuin haluaa. Lehtijuttuun mahtuu aina vain pieni osa sanotusta.

Varoituksen sana. Olisi valtava virhe julkaista haastattelu ennen kuin lehti on julkaissut sen itse. Joka näin tekee, odottelee pitkään seuraavia haastattelupyyntöjä.

Ja tämä on professori Pierrelläkin ehdoton periaate. Sen takia en tämän kirjoitushetkellä pysty linkittämään blogiin, joka kertoo tästä puolisoni tekemästä haastattelusta.

Ensijulkaisun ilo ja hyöty pitää aina olla sillä taholla, joka on keksinyt jutun idean ja näkökulman.

Tässä yksi esimerkki, miten Joseph M Pierre on tehnyt blogin haastattelusta

Ja tässä toinen

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta