#100 Piirustusta – Päivä 26: Miksi se ei nyt viesti?

Kuvassa ihan hyväntahtoinen tikkuhenkilö tökkii kepillä etanaa, joka on kuorensa sisällä. "Miksi se ei nyt viesti."

Miksi asiantuntijat eivät aina viesti niin aktiivisesti kuin toivoisi?
Kysymys kävi monesti mielessä 15 vuoden organisaatioviestijän urallani. Siihen on varmasti eri syitä, ja ne kannattaa selvittää.

Mutta yksi ajatus minulla tästä on: viestinnän ohjeiden pitäisi innostaa ihmisiä.

Olivat ne sitten someohjeita, brändikirjoja tai hankeviestinnän oppaita, niin niistä kannattaa tehdä sellaisia, joihin tutustuttuaan lukijan tekee mieli ladata ne värit ja ikonit tai perustaa Twitter-tili.

Suosittelen esimerkiksi

? raikkaita sisältöideoita
? helpottavia formaatteja ja mallipohjia
? helppokäyttöisiä visuelementtejä
? konkreettisia esimerkkejä ja tsekkilistoja, joiden avulla voi välttää esimerkiksi usein toistuvia viestinnällisiä kompastuskiviä.

Käytännön esimerkki: Somen alkuvuosina organisaatioiden sosiaalisen median ohjeet olivat mielestäni lähinnä varoitushenkisiä ja kuivakoita “Sosiaalisen median linjauksia” (lausutaan pönöttävällä äänellä). Niistä tuli olo, että on vain ajan kysymys, milloin epähuomiossa pilaa organisaation maineen kissavideolla.

Tämä on onneksi muuttunut.

Jos haluat nähdä todella paljon eri tahojen julkisia someohjeita, kurkkaa tänne CMADFI-tapahtumassa kerättyyn listaan. Se on mahtava resurssi, kiitos kokoajille!

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta