#100 Piirustusta – Päivä 75: Juhannus-spesiaali 2

Kuvassa on vasta.

Juhannus-spesiaalissa otetaan uhriksi yksi juhannusseuralainen ja tiristetään häneltä viestintään liittyvä vinkki.

Seuralainen: Pitkän linjan terveydenhuollon ammattilainen ja matkaopas.

Tilanne: Henkilö muistuttaa, että yllättävissä vuorovaikutustilanteissa tarvitaan pelisilmää, eikä sama lääke päde kaikkeen.

Henkilö muistaa kolme kertaa eksyneensä ryhmän kanssa ollessaan matkaoppaana.

“Kerran tuli vietyä ryhmä aivan kummalliselle suljetulle aukiolle. Sanoin työparilleni italiaksi, että selvitä sinä tie ulos, minä johdatan joukot. Ryhmä ei koskaan saanut tietää eksymisestä.”

“Toisen kerran piti mennä ostoksille ja vein porukan vahingossa outoon kangaskauppaan. Myönsin, että enpä ole ikinä ollut tässä liikkeessä, mutta katsotaan nyt kankaita.”

“Muistan myös tilanteen, jossa potilaiden ajanvaraukset menivät sekaisin. Yhtäkkiä odotushuoneessa oli iso kärttyinen joukko odottamassa samaan aikaan vuoroaan. Heille piti sanoa suoraan sekavasta tilanteesta, eikä lymyillä jossain käytävillä.”

Ratkaisu: Tunnista, tarvitaanko erikoistilanteessa jämäkkyyttä, huumoria vai jopa valkoista valhetta, jotta ihmisten toimintakyky ja rauhallisuus säilyy.

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta