#100 Piirustusta – Päivä 96: Pilvien arvostajien yhteisö

Kuvassa on pilvi ja tekstit: Cloud Appreciation Societylla on - Yhteinen manifesti - Seinälle tulostettava sertifikaatti - Pinssi - Pilventunnistuspyrörylä (pahvinen pyöritettävä juttu) - Päivän pilvi -sähköpostiviesti

Vuonna 2003 brittiläinen Gavin Pretor-Pinney piti välivuotta hektisestä työstään. Hän vietti 7 kuukautta Roomassa, jonka taidemuseoissa pisti merkille, kuinka monet maalaukset ja freskot esittivät pilviä.

Lontooseen palattuaan mies oli hurahtanut pilviin. Hän tarkkaili niitä, jauhoi niistä ystävilleen ja pänttäsi pilvisukuja ja niiden lajeja.

Vuonna 2004 tuttava pyysi häntä puhumaan pilvistä pienille kirjallisuusfestareille. Lavalla Gavin Pretor-Pinney tuumi, että eikö olisi hienoa, jos olisi olemassa pilvien puolesta puhuva yhteisö. Puheen jälkeen häneltä kysyttiin, miten pilviporukkaan pääsisi mukaan. Ja niin syntyi Cloud Appreciation Society tammikuussa 2005.

Yhteisössä on nyt 50 000 jäsentä 120 maasta. Gavin Pretor-Pinney on kirjoittanut pilvien bongaamisesta kirjan ja hän on tunnistanut jopa uuden pilven alalajin nimeltä “asperitas”, joka lisättiin kansainväliseen “pilvien atlakseen” – mitä ei ollut tapahtunut yli viiteenkymmeneen vuoteen.

Cloud Appreciation Society on siis tavisten muodostama pilvien rakastamisyhteisö.

Kuulostaa äkkiseltään erikoiselta. Pretor-Pinney tulkitsee, että pilvi-yhteisöön kuulumalla ihmiset haluavat osoittaa luonnon arvostamista ja sitä, että he näkevät maailman vähän eri näkökulmasta kuin muut.

Itsestään tämä ei käy. Ihmiset haluavat merkkejä siihen kuulumisesta.

Cloud Appreciation Societylla on

  • Yhteinen manifesti
  • Seinälle tulostettava sertifikaatti
  • Pinssi
  • Pilventunnistuspyrörylä (pahvinen pyöritettävä juttu)
  • Päivän pilvi -sähköpostiviesti

Jäsenmaksu on noin 27 euroa vuodessa. Jäsenmaksuista kertyy siis noin 1,3 miljoonaa euroa vuodessa.

Yhteisöllä on kesäkuussa 2020

  • Twitterissä 25 000 seuraajaa
  • Facebookissa 34 000 (ja kaksi ryhmää, jossa 6 000 ja 10 000 jäsentä)
  • Instagramissa 32 000 seuraajaa.

Yhteisön vetovoimaa ei pidä väheksyä.

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta