#100 Piirustusta – Päivä 50: Puolivälitilinpäätös

Minä ja "puolivälitilinpäätös piirusteluprojektistani"

On piirustusprojektini puoliväli, 50 raapustusta tehty.

Voisin pitää pienen puolivälikatsauksen.

Tänä vuonna olen jakanut piirroksia lähinnä Linkedinissä ja julkaissut ne täällä blogissani. Kerron tässä blogissa vähän tilastoja.

Suosituin Linkedinissä

On tämä alla oleva piirros ja postaus.

Linkkarissa en näe erityistä muutosta hakutuloksissa, profiiilin katseluissa enkä verkoston kasvattamisessa, mutta olen hyvin iloinen kaikista tykkäyksistä ja kommenteista!

En siis näe mainittavia etuja Linkedin-näkyvyyteni suhteen, mutta tiedän siihen myös syyn. En optimoi julkaisuaikoja, en lisää avainsanoja enkä tee Linkkarin algoritmin suosittelemia aktivointikysymyksiä.

Suosituin Twitterissä

On sitten taas tämä.

Tässä on korkeahko toiminta-aste (13 prosenttia). Se tarkoittaa, että joka kymmenes on tehnyt twiitillä jotakin. Hämmästyin, että jopa 400 on klikannut linkkiä.

Tällä kertaa en jaa piirroksia juurikaan Twitterissä, olen jakanut siellä ehkä yhden tai kaksi viikossa.

Twitterissä toimintaani on vaikuttanut koronan aika. Mielestäni viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen viestit saavat nyt erottua kirkkaina, enkä halua olla tuomassa mitään hälyä.

Kaksi suosituinta blogissa

Näitä kahta kirjoitusta on luettu eniten täällä blogissa.

Päivä 27: Behavioural Insights Teamin neuvoja koronaviestintään  (noin 500 katselua sivulla, lukuaika reipas 4 minuuttia). Syy kävijöihin on Twitterissä.

Päivä 32: Oodi ydinviesteille, osa 1.

Näiden piirros+kirjoitusten paras paikka ei ole mielestäni blogi, koska nämä ovat niin lyhyitä haukkapaloja. Liikaa kliksuttelua ja liian vähän tietoa.

Formaatin lyhyyden takia en myöskään juuri hakukoneoptimoi (esimerkiksi en otsikoi tekstejä huolella tähdäten johonkin tiettyyn). Jos itse googlaisin viestintäasioita, niin haluaisin lukea perusteellisemman tietoartikkelin.

Omaa tuumailua

Nostan itselleni hattua, koska olen pystynyt tähän (toukokuu on ollut erittäin kiireinen työrintamalla). Teen siis nämä vapaa-ajalla, ja näihin viiteenkymmeneen on uponnut vähintään työviikon verran tunteja.

Tässä luettelemillani mittareilla piirtely ei “kannata”.

Odotan kuitenkin sitä, että saisin nämä koottua taas pieneksi kirjaseksi. Mielestäni se toimii näille formaattina parhaiten, leppoisa selailu.

Viestintäkonsulttina yritän päivät pitkät auttaa asiakkaita kertomaan vaikuttavasti heidän tärkeistä asioistaan, mutta iltaisin en itse jaksa kovin optimoida.

Luen paljon, ja piirrokset ja jutut ovat itselleni tapa sisäistää asia. Ydinviesteistä olen kirjoittanut tähän mennessä neljästi, mikä on hyvä, koska asia on ollut takaraivossani jo pidempään ja on kiva saada ajatukset paperille.

Kiitos lukemisesta!

Käynnissä on luova projekti #The100DayProject. Olin viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa, silloin piirsin sata yksinkertaista raapustusta viestinnästä (Linkki vie Google Slides -kirjaseen).

Tekeminen oli niin kivaa, että päätin lähteä uudelleen mukaan.

Piirustelen pieniä viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä huomioita.

Käytän häsää: #100piirustusta