Amazonin johtajat lukevat kokouksissa kuuden sivun muistioita

Amazonin perustaja Jeff Bezos ei hyväksy Powerpoint-esityksiä. Sen sijaan hän laittaa johtoryhmänsä lukemaan kuuden sivun muistioita kokouksen alussa. Ne siis luetaan yhdessä hiljaa, kuten joskus koulussa.

Ilman yhteislukua johtajat yrittävät mennä siitä mistä aita on matalin ja jättävät tutustumatta materiaaliin, hän perustelee.

Bezos edellyttää, että muistion tekoon on nähty paljon vaivaa. Että tekstiä kierrätetään kollegoilla ja sitä parannellaan muutaman päivän päästä levännein mielin. Hyvän muistion tekoon kuluu ennemmin viikkoja kuin tunteja. Hän myös jakoi erään mielestään hyvän muistion. (Mitä pidän hyvänä PR-peliliikkeenä, onhan ihmisistä hauska lukea asioita “tiskin alta”.)

Mielenkiintoista, eikö?

Nancy Duarte neuvoo puolestaan kirjassa ”HBR Guide for Persuasive Presentations”, miten oma asia esitellään johtajille.

Johtajayleisöllä on tiukka aikataulu. Siksi johdon esityksessä pitää mennä heti asiaan – ei siis sellaista rakennetta, että taustoitetaan ensin ja sitten tulee loppuhuipennus.

Tärkeät kohdat pitää kertoa siksikin alussa, että sovittu esitysaika hyvin usein lyhenee aiotusta. Moni on hermoillut johtoryhmän oven takana huomatakseen, että vartin käsittelyaika on kutistunut puoleen – tai siirtynyt seuraavaan kokoukseen.

Jotta saa esitysrauhan, voi puheen alussa kertoa esityksen kestävän viisi minuuttia, jonka jälkeen on valmistautunut vastaamaan kysymyksiin. Tämä taitaa olla jo yleinen käytäntökin.

Tärkeisiin tilanteisiin kannattaa varata mukaan jemmadioja, joissa on vastauksia olennaisiin kysymyksiin. Ylimääräiset diat ovat tavallaan liitteitä.

Mikä esittelytapasi sitten onkaan, niin jos pääset esittämään asiasi ylimmälle johdolle, näe valmisteluun oikeasti vaivaa. On sinun mahdollisuutesi vaikuttaa.

Lisää kokouksista