En tee enää kauheita videoita itse

Kuvassa on viherkasvi ja teksti: geriatri kertoo 4 vinkkiä toimintakyvyn ylläpitämiseen
Haatatteluvideo päättyy lähikuvaan viherkasvista.

Aamulehden suosituin video muutaman vuoden takaa saattaa yllättää teidät. Siinä geriatrian professori Jaakko Valvanne kertoo neljä vinkkiä toimintakyvyn säilyttämiseen. Videon laatu on…no ei aivan sliipattu.

Tarkoitukseni ei ole mollata, yritän välttää sellaista. On vaan jäänyt mieleen.

Vielä vähän aikaa sitten (joillakin vieläkin?) oli haave, että tiedottajat pystyvät ottamaan haltuun joka kanavan. Että TOTTA KAI viestinnän ammattilainen hoitaa kaiken itse – perinteiset jutut, kuten uutiset, verkkosivut ja blogit, mutta niiden lisäksi hän opettelee videot, infografiikan ja podcastit.

Mekin opeteltiin kaikki tällaisten videoiden tekoa ja editointia. Minulle tuli tästä haastattelusta aikanaan toiveikas olo: minäkin osaisin varmaan päättää videon viherkasviin.

Miksi tämä hienoisesta kömpelyydestään huolimatta on toiminut muutama vuosi sitten? Tässä on alansa arvostettu asiantuntija, joka antaa neljä selkeää vinkkiä: liikkuminen, istumisen välttäminen, hyvä ravitsemus ja sosiaaliset suhteet.

Omakohtaisuus vetoaa, ja tässä 68-vuotias geriatri on suostunut puhumaan itsestään esimerkkinä. Kenties lievästi painostettuna, mutta kyllä se toimii.

Tänä päivänä vaatimus videoiden laadun suhteen on kasvanut. Somevideoiden kieli on voimakas, jopa päällekäyvä, katsojan koukuttaminen on niin tärkeää.

En usko että tämä Valvanteen haastis päätyisi enää mediaan.

Minäkin olen luopunut viherkasvihaastattelujen tekemisestä, meillä on töissä ammattilainen sitä varten.

Teen sen sijaan vaikka lyhyitä videotarinoita Lumen5-ohjelmalla.

#100DaysProject 70/100. Kirjoitus liittyy samalla sadan päivän piirustushaasteeseen #100DaysProject, jota teen Twitterissä ja Linkedinissä.