Huippukokous on Helsingille PR-lottopotti

Dagens Nyheter kirjoittaa maksumuurin takana olevassa jutussaan, että Trumpin ja Putinin tapaaminen – tuttavallisesti #TrumPutin – on lottopotti Helsingille PR-mielessä.

Ja siltähän se näyttää. En tiedä mitä jutussa lukee, mutta pyörittelen vähän asiaa, koska olen miettinyt samaa.

Ette ole voineet välttyä näkemästä Hesarin nerokasta ulkomainoskampanjaa, jossa mainostetaan Suomea vapaan lehdistön maana. Julisteita on ripoteltu kokouspäivien ajaksi kaupunkiin 300. Olisi kiinnostava nähdä kattava analyysi kampanjan levinneisyydestä, koska se pyörii aivan vimmatusti somessa.

Helsingin 2018 huippukokoukseen on akkreditoitunut 1400 toimittajaa 61 maasta. Monella toimittajalla on valtava someyleisö jo ihan itsellään.

Hesarin kampanjasta twiittasi esimerkiksi 450 000 twitterseuraajan TV-tuottaja Kyle Griffin. Ja pelkästään hänen twiittiään jaettu jo 1200 kertaa.

Järjestäjät ovat panostaneet toimittajien palvelemiseen. Ja toimittajat viihtyvät. Kuvissa he kantelevat hymyssä suin pikku mansikka- ja hernetuokkosiaan.

Ulkomaalaiset toimittajat eivät suorastaan pääse yli siitä, kuinka mahtavaa palvelua Finlandia-talon lehdistökeskuksessa on. Katsokaa vaikka tätä twiittiä.

Tai tätä.

Tai tätä.

Paitsi että toimittajilla voi olla suuri yleisö, heillä on pääsy työnantajiensa kanaviin. Good Morning America tuskin on Suomessa, mutta se teki jutun suomalaisen pienpanimon 10 000 pullon erästä Trump Putin -bissestä ja twiittasi sen 3,5 miljoonalle seuraajalleen.

Helsinki Summitissa riitti kuvattavaa

Sunnuntai oli mielenosoituspäivä. Kuvat kulkueista ja Senaatintorilta ovat henkeäsalpaavan kauniita. Valkoisena hohtava kirkko, ihmisjoukot, banderollit, sininen taivas.

Ihmisoikeuksien puolesta järjestetty ”Handmaid’s Tale” -kulkue punaisine viittoineen oli vaikuttava näky.

Huippukokouksessa on muutenkin ollut valtavasti kuvattavaa.

Kaupungin rakennusten julkisivuille on ilmestynyt painokasta viestiä, yllättäviinkin paikkoihin.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pressanlinnan kyljessä olevan Korkeimman oikeuden seinään onnistuttiin varotoimista huolimatta heijastamaan valoviestejä.

Maanantaina ennen puoltapäivää Kallion kirkon torniin ilmestyi vaijereista roikkuvaa porukkaa, jotka ripustivat tornin eri puolille valtavat lakanat ilmastonmuutoksesta: “Warm our hearts, not our planet”. Tämän takana Greenpeace, Kallion seurakunnan luvalla.

Kirkon talolla Etelärannassa oli kristillinen viesti.

Tänä ”Pic or didn’t happen” -aikana on kyllä viisasta antaa ihmisille räpsittävää ja someen laitettavaa.

Summitin viestinnästä vastaavat, saatte olla itsestänne ylpeitä. Uskon, että moni teistä raahattiin paikalle lomaltaan, menkää nopeasti jatkamaan!