Todistat nyt sijaistoimintaa pahimmasta päästä.
Piti tehdä presentaatiota JATin viestintäpäiville 2018, mutta sitten muistin pädilläni olevan syksyisen kukkakimpun ja päätin tehdä sen pohjalta väripaletin Adobe Color -palvelussa.


Adobe Color on ilmainen palvelu, jossa voi suunnitella omia väripaletteja joko vapaasti tai valokuvan pohjalta. Sieltä näkee myös muiden tekemiä paletteja ja voi lainata niitä.
Värityylejä voi vaihdella: on “hillittyä”, “värikästä”, “tummaa”.

Jokaisesta väristä näkee koodit muun muassa CMYK, RGB tai HEX-muodoissa (se joka alkaa risuaidalla). Painoympäristössä ja verkkotuotteissa on eri värijärjestelmät, siksi koodeja on useampia.
Jos haluan käyttää yllä olevaa – no, kieltämättä aika räväkkää väriyhdistelmää – syötän sopivan koodin käyttämääni ohjelmaan, vaikkapa Powerpointiin, Illustratoriin tai infograafiohjelmaan.
Värit ovat tärkeä osa visuaalista viestintää.
Organisaatioilla on yleensä ammattilaisen tekemät diapohjat, mutta jos tämä ei ole sinun tilanteesi, suosittelen että teet itsellesi oman tyylidian väreineen. Alla on minun.
Pidän leijonankeltaisesta. Tai sinapista, miten asiaa nyt katsoo.

Voin nyt helposti tehdä yhtenäisen näköistä visuaalisuutta. Alla on pari esimerkkiä: toinen on diaesityksestä ja toinen on Noun Project -ikonipalvelusta, josta saan ladattua ikoneja oikean värisinä.


Sinua saattaa kiinnostaa
- Näin teet siistejä kaavioita ja diagrammeja itse
- Kun ei millään löydy kuvaa
- Kokemuksia Piktochart-ohjelmasta
- Infograafi: Testaan Googlen Art Palettea