Yhdeksän twiitin lajia

Twiittailu ei ole kovin ainutlaatuista toimintaa. Samat jutut toistuvat. Olen ollut viitisen vuotta aktiivinen Twitterissä ja tullut tehtyä kaikki kliseet. Listasin muutamia tuttuja twiittityyppejä.

Neuvon tässä sinua
Tilanne, jossa ihmiselle itselleen sopii herääminen aamuviideltä jonka perään juoksulenkki ja voikahvi, ja hän luulee kuulleensa, että joku kysyi hänen aamurutiineistaan.

Organisaatiossa tapahtuu
Nyt on joku nakitettu ”laittamaan someen jotain”. Tämä saa tykkäykset tasan niiltä, keitä twiitissä on mainittu tai ketä kuvassa näkyy.

Tulipahan twiitattua
Ajatus, joka tuntuu sillä hetkellä olennaiselta ja jonka tuuttaa maailmalle välittömästi. Kyseessä on niin keskeneräinen mielipiteen pipana, että siihen tulee minuutissa kolme kysymystä tai vasta-argumenttia. (Tai sitten se on niin outo ettei herätä kenessäkään mitään.)

Avara luonto
Kauniin luontokuvan pääviesti on, että olkaas ihmiset mindful ja ja unohtakaa stressi ja kiire olemalla somessa ulkoilmassa.

Sometauko
Tehdään poistumisesta numero, jotta voi tulla rumpujen pärinällä viikon päästä takaisin. Jos ihmiset ihmettelevät sitä, että joku tulee erikseen Twitteriin kertomaan asiasta jota kukaan ei huomaa, niin se perustellaan niin, että sinä aikana voi tulla tärkeä bisnesehdotus.

Salitwiitti
Muka ironinen, mutta ideana kertoa että tikissä ollaan, eikä missään tapauksessa sipsiövereissä Netflixissä.

Ilotulitus
Tämän twiitin näkyvyys ei nimittäin jää kiinni aihetunnisteiden puutteesta! Äidinkielen säännöistä piittaamatta, risuaitoja säästelemättä, voi olla viisikin hästägiä samassa twiitissä.

Suuri Ajatus
Oivallus, joka iski sinuun salaman lailla, mutta joka auki kirjoitettuna, hästägillä koristettuna ja someen laitettuna ei ihme kyllä saa lukijoissa samaa aikaan. Mutta tämä ei tarkoita etteikö sitä kannattaisi laittaa Linkediniin Herättelevän Kysymyksen kanssa.

Niin se kai on, että parhaat jutut syntyvät vahingossa. Viraaleja ja somekohuja ei voi etukäteen suunnitella. Siksi viimeisenä tyylilajina…

Tuuritöräys
Heittämällä tehty twiitti, jossa myös tyhmä kirjoitusvirhe, mutta joka kerää 98 jakoa ja 300 tykkäystä. Mietit että mitä helvettiä. Jos yrität uudestaan, et saa taikaa toistumaan. Twitter vaistoaa yrittämisen.

Oliko tuttuja? Mitä muita on? Haluan kuulla niistä tietysti TWITTERISSÄ, lempisomessani.